Crytek se extinde si in America

Crytek se extinde si in America
15:45 29.01.2013

Saptamana trecuta, Crytek a anuntat deschiderea unui nou studio in Istanbul. Nu a durat mult pana cand compania a anuntat si fondarea lui Crytek Austin, cel mai nou birou al companiei si primul care este deschis pe sol american.

Crytek USA

Se pare ca la mijlocul acestei decizii a stat si dizolvarea publisher-ului THQ. In timp ce Crytek a ramas in posesia licentei Homefront in urma licitatiei de saptamana trecuta, cei de la Vigil Entertainent au ramas fara slujbe. Acest stuido nu a fost cumparat de nimeni, iar licenta Darksiders a fost abandonata in mainile THQ. Crytek a vazut acest lucru ca pe o oportunitate, o parte din echipa Vigil fiind baza personalului din noul studio din Austin, Texas. In fruntea Crytek USA a fost desemnat CEO David Adams, co-fondatorul defunctului studio responsabil pentru seria Darksiders, insa licenta jocului nu a fost inca cumparata.

THQ cauta in continuare un cumparator pentru aceasta proprietate intelectuala, iar Crytek nu a sugerat ca este interesat sa o cumpere. A fost confirmat insa ca noul studio va lucra la jocuri online si la productii Triple-A. In acest moment astfel de proiecte pot fi orice, insa proiectul neanuntat pe care Vigil il avea in productie inainte de inchidere ar putea fi un punct de inceput.