Crytek se extinde si in America

Crytek se extinde si in America

Saptamana trecuta, Crytek a anuntat deschiderea unui nou studio in Istanbul. Nu a durat mult pana cand compania a anuntat si fondarea lui Crytek Austin, cel mai nou birou al companiei si primul care este deschis pe sol american.

Crytek USA

Se pare ca la mijlocul acestei decizii a stat si dizolvarea publisher-ului THQ. In timp ce Crytek a ramas in posesia licentei Homefront in urma licitatiei de saptamana trecuta, cei de la Vigil Entertainent au ramas fara slujbe. Acest stuido nu a fost cumparat de nimeni, iar licenta Darksiders a fost abandonata in mainile THQ. Crytek a vazut acest lucru ca pe o oportunitate, o parte din echipa Vigil fiind baza personalului din noul studio din Austin, Texas. In fruntea Crytek USA a fost desemnat CEO David Adams, co-fondatorul defunctului studio responsabil pentru seria Darksiders, insa licenta jocului nu a fost inca cumparata.

THQ cauta in continuare un cumparator pentru aceasta proprietate intelectuala, iar Crytek nu a sugerat ca este interesat sa o cumpere. A fost confirmat insa ca noul studio va lucra la jocuri online si la productii Triple-A. In acest moment astfel de proiecte pot fi orice, insa proiectul neanuntat pe care Vigil il avea in productie inainte de inchidere ar putea fi un punct de inceput.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: