Chinezii au patentat o alternativa la Siri… in 2006

Chinezii au patentat o alternativa la Siri... in 2006

Un nou proces care se desfasoara in aceasta perioada in China s-ar putea incheia cu plata unei sume subtantiale de bani de catre Apple .

Chevy Siri eyes free spark

Nu este nici prima si nici ultima companie care a decis sa inainteze un proces impotriva Apple pe baza de patente. Aceasta s-ar putea sa fie insa una dintre putinele ocazii in care Apple va pierde rapid un proces.

Cel mai nou proces anti-Apple se desfasoara in China si are la baza mai multe patente legate de prezent pe iPad-urile si iPhone-urile recente. Intregul caz judecat intr-un tribunal din Shanghai este construit in jurul unei premise foarte simple, Siri este bazat pe un produs chinezesc. Zhi Zhen Network Technology afirma ca a primit un patent pentru un asistent virtual intitulat Xiao i Robot in 2006. Acesta din urma era capabil de interactiuni vocale prin raspunsuri inteligente la intrebari. Putea in acelasi timp sa fie implicat in conversatii simple cu un interlocutor.

Dovezile sunt destul de clare si argumentele sunt evidente, ramane sa vedem cat de departe va ajunge procesul pana in momentul in care Apple va decide sa semneze un cec generos. Nici macar nu conteaza daca s-a inspirat sau nu din functionalitatea Xiao i Robot. E suficient ca a aparut mai tarziu si ca Apple incearca sa vanda iPhone-uri in China.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: