OS X 10.9 se inspira si mai mult din iOS

OS X 10.9 se inspira si mai mult din iOS

Mountain Lion este cea mai noua versiune publica de OS X, este vorba de 10.8. Avand in vedere ca Apple a promis ca vom vedea un upgrade semnificativ la OS X in fiecare an, OS X 10.9 se apropie iar speculatiile sunt mai vii ca niciodata.

Siri Apple Maps OS X 10.9

Noi informatii au aparut referitoare la noul sistem de operare creat de Apple ce ar urma sa ajunga pe piata undeva la mijlocul anului viitor. Primii testeri de OS X 10.9 au observat ca, asa cum ne-a obisnuit de altfel Apple cu vechiul OS X Lion si Mountain Lion, nici urmatoarea generatie a sistemului de operare nu va fi schimbata radical.

Printre functiile noi care vor fi anuntate cu surle si trambite cel mai probabil se numara introducerea lui Siri pe Mac si introducerea noilor harti create de Apple printr-o apllicatie dedicata. Desi in acest stadiu de evolutie nu se stie daca vom vedea Maps prezent doar ca SDK pe care sa-l foloseasca dezvoltatorii sau ca si aplicatie standalone, un lucru este sigur. Apple, cel putin pe partea sistemelor de operare joaca sigur si nu face miscari bruste. Totusi sa fim realisti, din moment ce Mountain Lion a venit cu functii noi pe care le aveam pe iPad acum 2 ani inseamna ca undeva exista o problema vis-a-vis de cantitatea de ambitie investita in fiecare OS X.

Apple nu a comentat pe marginea zvonurilor si probabil ca nici nu o va face, in schimb la inceputul anului viitor ne putem astepta la prima versiune alpfa sau beta a sistemului de operare. Cu acea ocazie ne vom lamuri ce este sau nu adevarat in legatura cu noul SO.

Citește și: