CES 2013 – Panasonic duce conceptul de tableta la extrem

CES 2013 - Panasonic duce conceptul de tableta la extrem

Credeam ca am vazut tablete de orice dimensiuni, insa ca ne inselam, in momentul in care a demonstrat o tableta de 20 inci.

Tableta 4K Panasonic 20 inci

Cu toate ca , este incredibil cum companii precum acest concept si sa-l asocieze unei nise. In acest caz este vorba de un instrument de marketing sau de o unealta pentru artistii care isi doresc un ecran de calitate inainte de orice altceva.

Panasonic a prezentat la CES o tableta cu ecran IPS ALPHA LCD de 20 de inci dotat cu o rezolutie 4K, 3840 x 2160 pixeli. Cu o greutate de 2,4 kilograme si o autonomie de aproximativ 2 ore, este evident ca acest produs nu se adreseaza utilizatorilor de iPad sau Nexus 7. Acesta este un prototip cu Windows 8 care, pe langa un panou remarcabil, are un webcam 2 megapixeli pe partea din fata. In interior are un procesor Intel Core i5 iar alte detalii legate de procesare sunt momentan necunoscute. Pe partea de conectica nu are decat un port micro-USB, un slot pentru micro-SD-uri si un modul WiFi. Producatorul a tinut sa atraga atentia asupra faptului ca, desi tableta raspunde foarte bine la interactiunea cu degetele, este certificata Anoto Digital Writing pentru o utilizare foarte buna si in tandem cu un stylus.

Cuvantul prototip, folosit in acest caz, se reflecta intr-un produs care nu va ajunge prea curand in stadiu de productie. Cu toate acestea intotdeauna va exista o nisa exclusivista ca va fi dispusa sa plateasca pentru unul dintre cele mai spectaculoase panouri dintr-un produs portabil.

Citește și: