CES 2013 – Caliber Advantage aduce butoane pe iPhone 5

CES 2013 - Caliber Advantage aduce butoane pe iPhone 5

Platforma iOS de la Apple a urcat usor-usor in topurile celor mai populare platforme de jocuri mobile. Ei bine, odata cu popularitatea vine si o tona de continut dedicat, insa multe jocuri sufera de pe urma lipsei butoanelor fizice. Zagg crede ca a gasit o solutie la aceasta problema si a adus la CES 2013 Caliber Advantage, un gamepad pentru iPhone 5 care promite sa ofere o experienta de joc mai apropiata de cea a unei console portabile.

Zagg Caliber Advantage

Acesta se ataseaza de spatele telefonului, asemeni unei baterii externe, insa din pacate nu include si astfel de functii. Dispune insa de doua stick-uri analogice, un D-Pad si clasicele butoane ABXY, plus doua butoane in partea de sus: L si R. Toate acestea sunt integrate intr-o carcasa compacta, care la nevoie se poate ascunde in spatele telefonului. The Verge a fotografiat acest dispozitiv din mai multe unghiuri, in cazul in care doriti sa va faceti o idee despre dimensiunile sale.

Pentru a micsora latenta intre dispozitive, conexiunea se face prin intermediul tehnologiei Bluetooth 4.0 intr-un mod low-power, care duce la consum redus de energie atat pentru telefon, cat si pentru controller. De fapt, Caliber Advantage are inauntru o simpla baterie de 150 mAh, care ar trebui sa tina dispozitivul in functiune pentru aproximativ 150 de ore de gameplay.

Din pacate, la fel ca si incazul altor astfel de accesorii pentru iOS, succesul noului produs Zagg va fi dictat atat de raspunsul publicului, cat si de rata de adoptie in randul dezvoltatorilor de jocuri. Epic Games este prima companie care a confirmat suport pentru Caliber Advantage, insa compania sustine ca si alte studiouri de jocuri lucreaza deja la versiuni companibile cu acest accesoriu.

Pretul stabilit pentru Zagg Caliber Advantage este de 70 de dolari, iar lansarea este programata pentru prima jumatate a anului curent.

Citește și: