CEO-ul Samsung: Tabletele cu Windows nu prea se vand

CEO-ul Samsung: Tabletele cu Windows nu prea se vand

JK shin, proaspat co-CEO al intregului imperiu Samsung, dupa a profitat de ocazie pentru a da de pamant cu Microsoft Windows.

Samsung JK Shin Co-CEO anti microsoft

Nu este nici primul si nici ultimul care va desfiinta cele mai recente sisteme de operare create de Microsoft, insa afirmatiile co-CEO-ului Samsung s-ar putea sa aiba cea mai mare greutate. Avand in vedere ca directia puterii financiare a celor de la Samsung este stabilita intr-o parte semnificativa de catre CEO-ul companiei, daca nivelul de dezvoltare din acel segment de piata va fi minim.

,,Smartphone-urile si tabletele bazate pe sistemul de operare Microsoft Windows nu se vand foarte bine. Exista o preferinta in piata pentru Android. In Europa, vedem de asemenea o lipsa de interes pentru produsele bazate pe Windows.” Astfel a raspuns JK Shin la o intrebarea a celor de la Wall Street Journal care viza relatia companiei sud coreene cu Microsoft. In mod normal, am fi vazut o astfel de afirmatie ca pe o digresiune menita sa readuca atentia asupra sistemului de operare Android si asupra noului terminal. Din pacate, de sisteme desktop si portabile din lume.

Aceste afirmatii au venit pe fondul unor decizii anterioare ale Samsung menite sa atraga atentia asupra lipsei de interes pentru Windows RT. La inceputul acestui an, gigantul coreean a anuntat ca nu va lansa tablete bazate pe Windows RT in SUA si parti ale Europei. Argumentele includeau confuzia clientilor fata de utilitatea respectivului sistem de operare si lipsa cererii.

Pentru ca nu puteau sa lipseasca intrebarile legate de lansarea unui smartphone cu ecran flexibil, demonstrat in urma cu cateva luni la CES, Shin nu a ezitat sa afirme ca ,,mai e mult pana atunci.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: