Ce recorduri a reuşit deja să depăşească Xbox One?

Ce recorduri a reuşit deja să depăşească Xbox One?

La doar câteva zile după lansarea oficială a noii console Xbox One, cei de la Microsoft ne-au oferit primele informaţii legate de vânzări.

microsoft xbox one record vanzari socializare

Acum că au avut loc cele mai importante lansări din industria jocurilor video din ultimii ani, a venit momentul să tragem prima linie vizavi de popularitatea Xbox One şi PlayStation 4. Săptămâna trecută, Sony anunţa un milion de console vândute în primele 24 de ore. După lansarea de pe 22 noiembrie, Microsoft s-a grăbit să confirme exact aceeaşi cifră pentru prima zi de lansare, un milion de dispozitive Xbox One ajunse la utilizatori. Deşi aceasta din urmă nu este o cifră suficient de mare pentru a-i depăşi pe japonezi, reprezintă un record important în comparaţie cu lansarea de acum câţiva ani a Xbox 360.

Cum s-a întâmplat şi cu PS4, mare problemă în cazul noilor console este reprezentată de stocuri. Majoritatea magazinelor nu au la rafturi Xbox One. Deşi există promisiuni că situaţia se va remedia în cel mai scurt timp, cel mai proababil, acum se fac eforturi majore pentru a se asigura stocuri pentru BlackFriday, sărbătoarea cumpărăturilor de la americani ce va avea loc în ultima vineri din noiembrie, adică pe 29.

În ceea ce priveşte , Microsoft se laudă cu câteva statistice legate de fiecare titlu în parte. În prima zi de la lansare, au fost omorâţi 60 de milioane de zombi în Dead Rising 3, au fost parcurse 3,6 milioane de mile în Forza Motorsport 5 şi au fost învinşi 8,5 milioane de inamici în Ryse: Son of Rome. În jocul de lupte Killer Instinct au fost executate 7,1 milioane de combo-uri.

Deşi cifrele sună bine, este foarte importante ca în cazul noilor console să fie remediate cât mai curând, altfel ar putea funcţiona ca nişte factori ce vor descuraja pe termen lung achiziţia unui model sau a altuia.

Citește și: