Bastonul viitorului vine de la Fujitsu si se afla in stadiu de prototip

Bastonul viitorului vine de la Fujitsu si se afla in stadiu de prototip

La MWC, printre smartphone-uri si tablete, Fujitsu a ascuns Next Generation Cane, o versiune net superioara a clasicului baston menit sa asiste varstnicii la deplasare.

Fujitsu Cane baston

Complet diferit fata de conceptul clasic al produsului, Cane 2.0 este prototipului unui baston care ar trebui sa usureze semnificativ viata celor cu probleme la deplasare.

Bastonul din imagine era prezent la MWC mascat in spatele unor nume mai mult sau mai putin sugestive. Next Generation Cane sau Bastonul Noii Generatii este un accesoriu apropiat de formatul clasic de baston care reuseste sa incorporeze o serie de senzorii pentru un plus de functionalitate.

Trecand peste aspectul care aminteste de un film SF, bastonul noii generatii vine cu WiFI, Bluetooth, GPS, 3G, un monitor pentru ritmul cardiac si alte cateva elemente. Exista si o aplicatie de PC care se leaga prin internet la baston pentru a prelua si pentru a transmite cateva informatii. Puteti, de exemplu, sa definiti pe PC o adresa de destinatie, sa o livrati bastonului si sa profitati de sagetile verzi afisate de baston pentru a ajunge in timp util unde trebuie. In cazul in care gresiti traseul in mod repetat, bastonul incepe sa tremure de cateva ori si pe el figureaza o sageata rosie de atentionare. Aceeasi aplicatie de PC va ajuta sa gasiti bastonul in cazul in care l-ati pierdut sau sa gasiti proprietarului bastonului in cazul in care s-a ratacit. Nici temperaturile ambientale sau ritmul cardiac nu sunt trecute cu vedere. Acestea din urma sunt monitorizate in permanenta si salvate pe computer pentru o analiza ulterioara.

Din pacate, bastonul din imagine, pe langa faptul ca este doar un prototip, are mari sanse sa ramana pentru mult timp in acest stadiu. Cei de la Fujitsu au evitat sa faca orice fel de pronosticuri legate de un eventual pret sau de o eventuala data de lansare. In plus, daca acest gadget se va materializa vreodata, are mari sanse sa se rezume la a-i impresiona pe japonezi. Avand in vedere ca in Tara Soarelui Rasare sunt cele mai multe persoane in varsta procentual, aceasta este si cea mai buna piata de desfacere pentru un baston.