Au scazut brusc tarifele la roaming in Uniunea Europeana

, 02 Iul, 09:00

In cazul in care nu va simteati favorizati ca sunteti in Uniunea Europeana, unul dintre beneficii este reprezentat de

Roaming EU Comisia Europeana tarife voce si date

impreuna cu alte organisme din interioriul tarilor UE se ocupa intens in ultimii ani de micsorarea tarifelor la roaming. In urma cu cateva saptamani, anuntam ca in 2014 ne putem astepta la tarife similare atat in tara, cat si in afara ei. Pana atunci insa, mai beneficiem de un val de reduceri declansat la 1 iulie.

Cu toate ca operatorii de telefonie din fiecare tara isi pot stabili tarifele practicate la nivel local si in roaming, un lucru este sigur: nimeni nu va putea depasi limitele definite in graficul de mai sus. Singura optiune este ca Vodafone sau Orange, de exemplu, sa practice preturi mai mici pentru a se diferentia de concurenta.

„Preturile apelurilor de voce vor fi micsorate cu minim 17 procente.” – vicepresedintele Comisiei Europene, Neelie Kroes, a caracterizat foarte bine situatia saptamana trecuta.

Costul receptarii unui apel de voce va fi micsorat cu 12%. SMS-urile vor fi mai ieftine cu 11 procente, in timp ce traficul de date, care devine din ce in ce mai important, va beneficia de o ieftinire cu 36%. Pe acest nou sistem, va fi imposibil sa platiti mai mult de 45 eurocenti per MB in cadrul UE. Ca sa va dati seama de amploarea schimbarilor din ultimii ani, ganditi-va ca acest tarif este cu 91% mai mic decat in 2007.

Ca proiecte de viitor, desi a obtinut reduceri substatiale ale tuturor tarifelor de comunicatii cu pana la 80 procente, Comisia Europeana se pare ca nu si-a schimbat intentia.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail