17 apr. 2013 | 10:10

Au fost publicate specificatiile Google Glass

ACTUALITATE
Au fost publicate specificatiile Google Glass

Creatia celor de Google este asteptata cu sufletul la gura de cei care s-au invoit sa cheltuiasca 1500 dolari pe un gadget futurist.

google glass specs

Mai sunt doar cateva zile pana cand si in mainile unor oameni care nu sunt angajati Google. In aceasta perioada, gigantul din Mountain View a gasit de cuviinta  sa publice specificatiile complete ale Google Glass pe pagina de support  a celebrului produs.

Google Glass Explorer Edition, dupa cum se vor numi primele unitati livrate catre dezvoltatori si alti internauti influenti, se comercializeaza de catre Google cu 1500 dolari. Deloc ieftini, acesti ochelarii futuristi, pe langa , incorporeaza o camera capabilla de capturi statice cu o rezolutie de 5 megapixeli si capturi video la rezolutie 720p. Un pic surprinzator, undeva pe langa computerul ascuns in rama, Google a gasit loc si pentru o memorie flash de 16GB,  din care 12GB vor fi utilizabili de catre utilizatori.

Pe partea de conectica, pe langa un port microUSB folosit pentru reincarcare, va exista suport pentru standardul WiFi IEEE 802.11b/g si Bluetooth. Ecranul aflat la cativa centimetri de retina, ca rezolutie, va fi similar cu unul HD, de 25 de inci, vazut de la 2,5 metri. Pentru ca bateriile sunt cele mai importante pentru un gadget gandit sa-ti fie indispensabil in deplasari, cei de la Google promit o zi de autonomie in cazul unei utilizari normale. Daca veti fi tentati sa profitati de functia de filmare sau cea de Hangout, perioada de autonomie va scadea drastic.

In conditiile in care vorbim de un gadget exclusivist, destinat celor care vor sa se simta revolutionari, este evident ca nu fuga dupa specificatii de varf a stat la baza acestei creatii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele