ASUS da tonul si renunta la tabletele cu Windows RT

ASUS da tonul si renunta la tabletele cu Windows RT

Daca sistemul de operare Windows RT al celor de la Microsoft mai avea nevoie de un vot de blam, acesta a venit din partea .

asus microsoft windows rt

Windows RT este o dezamagire enorma pentru Microsoft. Dupa luni intregi in care a incercat sa vanda tablete pana si gigantul din Redmond a dat dovada de lipsa de incredere in platforma proprie, prin ieftinirea cu 100 de dolari a produselor. Pe langa asta, directorii unor companii importante s-au grabit sa desfiinteze in moduri foarte variate sistemul de operare optimizat pentru arhitectura ARM al companiei fondate de Bill Gates.

Cele mai recente critici au venit de la Jonney Shih, unul dintre directorii ASUS, care a clasificat platforma in termeni simpli ca ,,nefiind foarte promitatoaare” pe termen lung. Desi o afirmatie nu este suficienta pentru a reteza legaturile cu Microsoft, CEO-ul aceleeasi companii, Jerry Shen, intr-un dialog cu Wall Street Journal, a clasificat dispozitivele cu Windows RT prin ,,vanzari slabe”. Concluzia descriptiva a aceluiasi CEO a inclus si un termen mai grav decat orice ofensa. Exista ,,un setiment la nivelul industriei… cum ca Windows RT nu ar avea succes.” Nu a durat mult de la aceste cuvinte adresate de directorul general al companiei pana cand refuzul de a mai produce tablete cu Windows RT a devenit oficial.

Intre timp, ASUS nu-si va neglija tabletele cu Windows 8. Cu toate ca gigantul taiwanez are incredere in legatura stransa dintre noua interfata moderna si dispozitivele sensibile la atingere, se va rezuma insa la a face exclusiv investitii in tablete si hibride cu sistemul de operare Microsoft pe arhitectura X86.

Citește și: