20 mart. 2013 | 11:50

Apple desfiinteaza posibilitatea de jailbreak cu noul iOS 6.1.3

ACTUALITATE
Apple desfiinteaza posibilitatea de jailbreak cu noul iOS 6.1.3

Odata cu , Apple a remediat doua gauri importante de securitate din dispozitivele cu iOS 6.

evad3rs apple credit

Sistemul de operare al iDevice-urilor a fost subiect de stiri in ultimele luni din doua motive. In primul rand, s-a demonstrat o vulnerabilitate care, printr-o combinatie foarte atenta de apasari de butoane, permite pe care cel mai multi dintre noi il folosesc ca pe o masura suplimentara de autentificare. In al doilea rand, cam in aceeasi perioada, al grupului de hackeri Evad3rs. Acesta functiona de minune pe toate iDevice-urile cu orice versiune de firmware dintre iOS 6 si iOS 6.1.2.

Noul update al celor de la Apple, care cantareste doar 18,2 MB remedieaza ambele vulnerabilitati. iOS 6.1.3, un update ce poate fi descarcat si pe o conexiune 3G, poate fi instalat atat OTA cat si prin intermediul iTunes pe PC sau Mac.

Cea mai  interesanta descoperire vizavi de acest update a fost facuta prin intermediului un buletin de securitate publicat pe site-ul Apple. Menit sa detalieze vulnerabilitatile remediate in cea mai noua versiune de firmware, e dragut sa vezi intr-un astfel de document cum gigantul din Cupertino recunoaste meritul grupului de hackeri Evad3rs. In definitiv, chiar daca acele mici gauri de securitate folosite pentru instalarea jailbreak-ului nu au fost folosite si pentru a pune in pericol iDevice-urile, Apple a profitat de ocazie pentru a-si face sistemul de operare mai sigur.

ios 6.1.3 update passcode hack

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele