Android XO Learning: conceptul OLPC, in varianta tableta

Android XO Learning: conceptul OLPC, in varianta tableta

Programul continua sa faca fericiti copiii din lumea a treia, iar randurile lor se vor inmulti odata cu popularizarea noilor XO Learning.

walmart xo tablet OLPC android

Programul OLPC se pare ca nu trebuie sa se limiteze la ideea de laptopuri sau alte tipuri de sisteme portabile. Odata cu noua , si tabletele sunt incluse. Rezultatul colaborarii dintre Walmart si One Laptop per Child tocmai s-a reflectat intr-un nou produs ce se va comercializa, in varianta incipienta, exclusiv in SUA.

Vorbim de o noua tableta de 7 inci creata in jurul sistemului de operare Android ce a fost optimizata printr-o interfata personalizata pentru a raspunde nevoilor copiilor. Pana si includerea in pachet a unei huse masive de silicon intr-o culoare provocatoare a fost gandita tot pentru a evidentia targetul produsului.

Tableta se aseamana cu celelalte produse din acest proiect pentru facilitarea acesului la tehnologie in mediile defavorizate. Este construita folosind aceleasi principii de design popularizate de Yves Behar, fondatorul proiectului si designerul sef al OLPC inca din 2006. ,,Noua tableta reprezinta evolutia tuturor lucrurilor pe care le-am invatat cu primul laptop XO. Noua interfata pentru utilizatori este colorata, usor de folosit, in timp ce protectia exterioara incorporeaza un inel pentru transport similar cu carligele de agatat ale XO-ului original.” Pentru ca are incredere in noul produs, Behar s-a grabit sa-si exprime viziunea pozitiva care a stat la baza tabletei.

Hardware-ul nu este nici pe departe o dezamagire in comparatie cu pretul de 150 dolari vehiculat pentru lansare. Tableta certificata de Google ca fiind pentru copii este preinstalata cu Android 4.2.2 Jelly Bean si foloseste pentru procesare un dual core la 1,6 GHz, 1 GB de memorie RAM si 8GB de memorie interna. Din fericire, memoria poate fi si extinsa cu usurinta, folosind carduri microSD. Ca un mic detaliu, o parte fundamentala a experientei aferente tabletei din imagine este data de aplicatiile preinstalate, jocurile educative si cartile pentru copii.

Citește și: