02 dec. 2013 | 10:20

Android 4.4 KitKat scade calitatea video

ACTUALITATE
Android 4.4 KitKat scade calitatea video

Un studiu publicat recent a ajuns la concluzia că scade semnificativ calitatea redării de conţinut video.

probleme android 4.4 kitkat

În teorie, 9 din 10 update-uri de software vin cu care vă ajută şi vă fac viaţa mai uşoară. În acelaşi timp însă, s-a creat o industrie în jurul versiunilor vechi de software. Site-uri precum OldApps.com au fost create pentru a-i ajuta pe cei care nu mai cred de mult că schimbările aduse la ceva ce funcţionează oricum sunt de natură pozitivă.

Tot în această categorie se pare că intră cea mai recentă versiune de Android. După testele celor de la OptoFidelity, un site specializat pe review-uri ce ţin de performanţa display-urilor, redarea de conţinut video este mai slabă pe Android 4.4 în comparaţie Android 4.3. Testele au fost realizate pe două tablete, Nexus 7 şi Nexus 7 2013, înainte şi după instalarea update-ului la KitKat. S-au folosit clipuri 720p şi 1080p la 30 şi 60 de cadre pe secundă. Deşi mi se pare şocant faptul că tableta Nexus 7 de anul trecut a ieşit câştigătoare la capitolul performanţă a redării, mai uimitor mi se pare că această performanţă a fost atinsă cu Android 4.3. Din câte se pare, ambele produse au ,,beneficiat” de o degradare semnificativă a calităţii conţinutului video redat după ce au făcut saltul la cel mai nou sistem de operare anunţat de Google.

Cum e şi normal în astfel de situaţii, cei de la OptoFidelity nu au un răspuns pentru a-şi justifica descoperirea. Cu toate acestea, le recomandă celor care se grăbesc să-şi actulizeze aparatele să aibă în vedere şi acest aspect.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele