07 nov. 2013 | 21:32

Airplanes – Un joc romanesc cu peste 140.000 de download-uri

ACTUALITATE
Airplanes - Un joc romanesc cu peste 140.000 de download-uri

Airplanes este creația lui Mircea Deliu, un tânăr foarte talentat care ne-a prezentat jocul la competiția de aplicații organizată de noi, Smart IT.

Aplicatia Airplanes

Mircea Deliu, unul dintre primii dezvoltatori români care au creat aplicații pentru Windows Store, a atins 81.000 de descărcări pentru Windows 8 și 66.500 pentru Windows Phone cu jocul Airplanes, la un an de la lansarea platformei.

“Airplanes este inspirat din acel joc pe care îl jucam când eram copii, doar cu un creion și o foaie de matematică, iar acum, odată cu lansarea Windows Phone, am avut oportunitatea de a dezvolta versiunea on-line a jocului. Astfel, am reușit să îmi transpun hobby-ul pentru programare într-un mod util și plăcut, iar copiii din ziua de azi (și nu numai J) se pot bucura de versiunea actuală a jocului, folosind telefonul și tableta”, a declarat Mircea Deliu. 

Jocul a ajuns de asemenea in Top 300 la nivel mondial in magazinul de aplicații Windows Store.

Mircea Deliu este dezvoltator de aplicații mobile din 2012, când s-a înscris la SmartIT cu aplicaţia Airplanes, pe care a creat-o singur, în timpul liber. Este absolvent al Facultății de Informatică din cadrul Universității Al. I. Cuza din Iași, iar în prezent lucrează în București pentru una dintre cele mai cunoscute multinaționale din domeniul IT.