15 mai 2013 | 15:00

Airplanes, un joc cross-platform de la SmartIT ajunge si pe Windows 8

ACTUALITATE
Airplanes, un joc cross-platform de la SmartIT ajunge si pe Windows 8

Un joc dezvoltat in urma cu ceva timp de Mircea Deliu, intitulat Airplanes, a reusit sa adauge portofoliului de platforme compatibile si pe Windows 8.

AirPlanes wp8 windows 8 cross platform

La inceputul anului trecut organizam SmartIT, unul dintre cele mai mari concursuri de aplicatii mobile si web din Romania. Tot atunci, Mircea Deliu, programatorul din spatele http://www.xamlblog.com/, isi incerca norocul in cadrul respectivei competitii cu . La acel moment, Avioane era la inceput, era compatibil doar cu cateva platforme si ansamblul de functii integrate nu era foarte mare.

Airplanes, o alternativa moderna la un joc care ne-a marcat tuturor copilaria, a ajuns zilele trecute la versiunea 2.2. La ora actuala, pe langa Facebook, Windows sau Mac, creatorul aplicatiei are deja versiuni ale aplicatiei si in Windows Phone Store si Windows Store. Cu alte cuvinte, experienta cross-platform din spatele jocului se extinde si pe sau tabletele cu Windows 8. Ca si experienta de joc, titlul poate fi jucat atat in single player cat si multiplayer de pe dispozitive diferite. Practic, un jucator poate sa fie posesor de tableta si altul de smartphone si amandoi pot interactiona fara probleme. Daca va incanta mai mult jucatorii virtuali, veti fi motivat suplimentar de prezenta unor clasamente zilnice, saptamanale si lunare. Exista si un Top 100 cu cei mai buni jucatori din toate timpurile. Pana vom vedea si o versiune de iOS, care, dupa spusele dezvoltatorului,  nu ar trebui sa mai dureze foarte mult, va puteti bucura chiar si de un Live Tile. Acesta din urma va va afisa in permanenta pe prima pagina a meniului telefonului cel mai mare score obtinut vreodata si rangul: Capitan, Maior, Colonel sau General.

Daca nu va mai aduceti aminte despre ce era vorba in acest joc, e suficient sa stiti ca jocul e foarte simplu. Implica sa aranjati cateva avioane pe o tabla caroiata urmand ca adversarul sa incerce sa le ghiceasca locatia prin numirea unor coordonate aleatorii. Fiecare coordonata aferenta unui avion are ca repercursiuni distrugerea partiala a respectivului avion. Jocul se incheie in momentul in care unul din jucatori a ramas fara nici un avion.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele