Oracle e la negocieri cu Google: s-ar multumi si cu 2 miliarde $

Oracle e la negocieri cu Google: s-ar multumi si cu 2 miliarde $

oracle-v-google-1308942960

Din cauza unor patente legate de Java, Oracle a dat in judecata cu cateva luni in urma compania Google. Daca nu sunteti la curent cu achizitiile mai mult sau mai putin recente, e suficient sa stiti ca SUN, care a creat JAVA, a fost cumparat de foarte mult timp de Oracle.

Intr-un proces intentat la o curte de judecata din California, in care un judecator pe numele William Alsup prefera intelegerile inafara tribunalului decat inauntrul sau, Oracle este obligata de context sa tot scada suma de bani pe care si-o doreste ca propunere de pace.

Plecand initial de la nu mai putin e 6,1 miliarde$ si ajungand acum la 2,6 miliarde$, nu mica a fost mirarea cand judecatorul le-a sugerat calduros sa coboare cererea de despagubire cateva zerouri mai jos la ,,doar” 100.000.000.

Chiar si in aceste conditii, compromisul maxim pe care Oracle l-a putut face a fost sa coboare la 2 miliarde $. Desi termenul de octombrie pentru inceperea procesului se apropie vertiginos, judecatorul Alsup inca mai spera ca finalitatea acestui caz sa fie dobandita in afara curtii, nu de alta, dar respectivul stie cat dureaza un proces legat de patente.

Citește și: