ADATA SX2000 – Un SSD cu o capacitate de 1600 GB

ADATA SX2000 – Un SSD cu o capacitate de 1600 GB

Adata-SX2000-1600-GB-SSDADATA a prezentat la Computex un model de SSD cu o capacitate de „doar” 1600 GB, adica 1.6 TB. 

SSD-ul prezentat vine tot intr-o carcasa de 2,5 inci, la fel ca orice HDD de laptop de pana acum, insa este destinat mediului Enterprise, lucru ce poate fi observat dupa viteza de transfer de aproximativ 1.8 GB/s si conectorul PCI Ex 4x al acestuia. Conectarea lui in sistem se face printr-o interfata de tip SSF-8639, prezenta doar pe anumite tipuri de servere.

Chiar daca producatorul nu a dorit sa ofere mai multe informatii legate de acest produs, ne putem doar imagina faptul ca pretul SSD-ului este unul cel putin „obscen” si ca va depasi cu siguranta pragul de 2.000 de dolari, dupa o simpla estimare a capacitatii de stocare a acestuia.

Bineinteles, fiind atat de inaccesibil utilizatorului de rand, SSD-ul nu are sanse sa intre cu adevarat pe piata. Totusi, daca se continua avansul tehnologic la fel ca in ultimii ani, nu ar fi exclus ca peste 10 ani acestea sa fie capacitatea si viteza minima a unui disc de stocare. Pe de alta parte nivelul de preturi ssd-uri este in continua scadere, nu stim in cativa ani ce descoperiri tehnologice pot avea loc care pot influenta semnificativ acesti factori.

Citește și:
Etichete: