MSI GE40, un notebook de gaming la mai putin de 2 kilograme

MSI GE40, un notebook de gaming la mai putin de 2 kilograme

Daca tot am discutat zilele trecute de schimbarile implementate de Alienware in noua sa linie de sisteme, azi vorbim de GE40.

msi ge40 gaming laptop

Unul dintre „cele mai portabile” la ora actuala vine sub forma un computer creat de cei de la MSI care care a fost prezentat la Computex. Acesta poarta numele de GE40, iar in SUA este deja disponibil pentru achizitie.

Cu un pret ce incepe de la aproximativ 1.300 dolari, in pachet veti avea un sistem de 14 inci cu o rezolutie mult mai mare decat media actuala a laptopurilor HD Ready, este vorba de 1600 x 900 pixeli. Partea de procesare va fi asigurata de un procesor Intel Core i7 – 4702MQ tactat la 2,9 GHz. Puterea grafica este oferita prin intermediul unui GPU GeForce GTX760M cu 2GB de memorie dedicata. Nu lipsesc din ecuatie 8GB RAM si un hard disk de 750GB cu 7200RPM.

Partea frumoasa este ca, desi o astfel de configuratie, ajutata de o baterie puternica de 90 WHr, rareori, spre niciodata, reuseste sa fie mai mica de 2 kilograme, creatia celor de la MSI este exceptia. Iar daca bugetul va permite, pentru 100 dolari in plus aveti si un SSD mSATA de 128GB, pe langa hard disk-ul generos de 750GB.

Ca functii deosebite, specifice unui sistem high-end, GE40 este compatibil cu Matrix Display, o functie derivata din abilitatea placilor grafice recente de la NVIDIA de a va permite sa aveti conectate simultan pana la 3 monitoare la un PC, doua externe pe langa cel intern. Pentru un plus de spectacol, notebook-ul de mai sus este certificat Sound Blaster Cinema si Audio Boost, functii pentru o experienta de auditie mai calitativa. Sunt curios in ce valoare se va reflecta pretul configuratiei de baza atunci cand va ajunge pe taramuri mioritice.

Citește și: