75% din craniul unui pacient a fost imprimat 3D

75% din craniul unui pacient a fost imprimat 3D

Pentru ca tehnologia imprimarii 3D nu trebuie sa se rezume la jucarii, un grup de medici din SUA a inlocuit 75% din craniul unui pacient cu un imprimat 3D.

Craniu imprimat 3d

La inceputul acestei saptamani un pacient anonim din Statele Unite ale Americii . In locul zonei afectate  imprimata 3D printr-o metoda similara cu cea folosita in cazul jucariilor din plastic.

Trecand peste faptul ca este prima oara cand o astfel de operatie a avut loc, cei de la Oxford Performance Materials care au realizat procedura abia luna trecuta au primit aprobarea de la US Food and Drug Administration. In cazul in care nu ar fi primit aprobarea respectiva, intreaga procedura era considerata experimentala si ilegala. Operatiunea miraculoasa a fost realizata cu succes dupa ce capul pacientului a fost scanat 3D. Pentru proteza s-a folosit un material intitulat polyetherketoneketona. In incercarea de a stimula dezvoltarea naturala a oaselor si a tesutului prin proteza intregul ansamblu a fost realizat cu mici gauri.

Desi pare un caz unic, in urma unui studiu realizat de cei de la Oxford Performance Materials, nu mai putin de 500 de pacienti in fiecare luna doar in SUA.

Citește și: