Verbatim vine cu idei interesante la CeBIT 2012

Verbatim vine cu idei interesante la CeBIT 2012

Verbatim vine cu ceva idei interesante la CeBIT 2012. Se pare ca exista o piata destul de mare si pentru accesorii dedicate mediilor de stocare.

Vorbim aici de un HDD extern de dimensiuni reduse, 2.5” ce permite un numar mare de conexiuni rapide cu un PC sau laptop. Ideea si adaptorul propriu zis sunt imprumutate de la Seagate, fiind stabilita o intelegere pentru a produce aceste dispozitive cu aceasta. Seagate a lansat aproximativ acum un an acest tip de dispozitiv, un HDD extern cu conector SATA normal caruia i se ataseaza cablul aferent pentru o conectare USB, Firewire sau eSATA.

Verbatim a mers ceva mai departe cu acest concept si a facut o intelegere cu Antec, Lenovo, Acer pentru a perimte conectarea HDD-ului fara a fi nevoie de cabluri direct in sistem, printr-o metoda Hot-Swap. Ideea este destul de interesanta atat timp cat reuseste sa capteze atentia si altor producatori. Abia atunci va avea sansa sa devine un standard sau o solutie rapida de a copia date pe un HDD extern avand o compatibilitate ridicata cu mai multe sisteme.

Lenovo si Acer au promis sa introduca un port SATA cu un conector Hot-Swap pe sistemele lor iar Antec vine cu un adaptor de la 3,5” sau 5,25” la acest HDD extern, pentru sistemele home-made. Vom vedea in curand daca mai este vreun producator de sisteme interesat de aceste solutii sau daca fiecare decide sa mearga pe drumul sau cu inventi proprii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: