20 iun. 2012 | 12:00

Vechiul Surface s-a reinventat – poarta numele de PixelSense

ACTUALITATE
Vechiul Surface s-a reinventat - poarta numele de PixelSense

microsoft_surface_sur40

In cazul in care nu ati citit stirile din ultimele doua zile, Microsoft a anuntat o serie de tablete compatibile cu Windows 8 Pro si Windows RT care poarta numele de Surface. Problema cu aceasta denumire este insa ca pana alaltaieri definea un cu totul alt produs..

SUR40 a celor de la Samsung, un dispozitiv cu un ecran tactil de 40 inci care folosea platforma Microsoft Surface si avea un pret de achizitie de 8.400 dolari, s-a reinventat peste noapte. Mai precis, pe site-ul Microsoft a fost publicat intr-o nota de subsol urmatorul mesaj: „Sunteti in cautarea lui Samsung SUR40 cu Microsoft PixelSense? Accesati www.pixelsense.com.”

Ca urmare a unei deductii logice, vechea platforma Microsoft Surface care s-a lansat in 2008, printr-un exponent al carui pret avea 12.500$, si nu a castigat o rata de adoptie foarte mare, acum poarta numele de Microsoft PixelSense.

Ca o gluma, putem citi graba prin care s-a facut aceastra tranzitie in URL-ul de descriere pentru PixelSense de pe site-ul Microsoft, care inca mai include cuvintele ,,../whatissurface.aspx”. Partea buna este ca PixelSense nu a picat chiar din cer, peste noapte, ci a fost dintotdeauna numele pentru senzorul optic responsabil de tehnologia tactila din SUR40.

Ca o comparatie cu noile gadgeturi Microsoft Surface, merita retinut ca SUR40 nu are in comun decat tehnologia touch. Cine stie, poate Microsoft a considerat ca Surface este un nume mult prea rezonant pentru a nu fi folosit la scara larga, fapt care nu s-ar fi intamplat niciodata daca avem vedere preturile vechilor produse Microsoft Surface.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele