Unul din sapte oameni foloseste un smartphone

Unul din sapte oameni foloseste un smartphone

Peste un miliard de smartphone-uri active au fost sesizate la nivel global in cel de al treilea trimestru al acestui an. Cel putin aceasta este cifra pe care o confirma un raport al Strategy Analytics.

Unul din sapte oameni foloseste un smartphone

Incepand cu primul Nokia Communicator in 1996, a durat 16 ani pana ce popularitatea smartphone-urilor a atins un prag remarcabil. In acest caz este vorba de un miliard de telefoane inteligente, la aproximativ 7 miliarde de locuitori ai planetei.

Cu un spatiu imens pentru dezvoltare, este din ce in ce mai evident ca majoritatea utilizatorilor se orienteaza catre un smartphone. Desi numarul utilizatorilor de smartphone-uri este relativ mic in comparatie cu utilizatorii de telefoane mobile in general, piete in continua dezvoltare precum China, India sau Africa vor modifica mult mai rapid de acum inainte cota de piata a acestui tip de terminale. Luand in calcul curba actuala de adoptie, daca primul miliard de utilizatori a durat 16 ani, cel de-al doilea va fi atins pana in maxim 2015. In cel de-al treilea trimestru al anului trecut, de exemplu, erau deja 708 milioane de smartphone-uri active global, numar care intr-un an s-a transformat in 1,038 milarde

2013 va fi primul an in care achizitiile de smartphone-uri vor reprezenta mai mult de 50% din telefoanele mobile cumparate.  Cu un procent de 54% anul viitor, numarul celor care-si cumpara un smartphone atunci cand vor un telefon nou a crescut semnificativ in ultimii ani. In 2012, acelasi procent era egal cu 46%, in timp ce in 2011 doar 35% dintre utilizatorii de telefoane mobile se orientau catre un telefon inteligent.

Ca o nota de subsol la acest studiu, dintre smartphone-urile cumparate in ultima perioada 15,7% dintre utilizatori prefera sa nu faca achizitia dintr-un magazin real, optand mai degraba pentru un magazin online.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: