Studiu: Rabdarea pe internet este un lucru rar
Indiferent daca vorbim de un clip de 3 minute, de jumatate de ora sau o ora si jumate, internautii isi pierd rabdarea in cateva secunde daca materialul selectat nu porneste instant.
Ai fi tentat sa afirmi ca nimeni nu mai are rabdare astazi pe internet. Nici o rata de transfer nu este suficient de mare si nici o pagina nu este suficient de bine optimizata incat sa se incarce instantaneu pentru a mentine viu interesul vizitatorului. Legat de aceste realitati, un studiu realizat de catre profesorul Ramesh K Sitarman de la Universitatea din Massachusetts a facut o treaba foarte buna in a asocia niste cifre lipsei de rabdare pe care persoanele cu acces la internet o manifesta online.
Folosind informatii legate de obiceiurile a 6,7 milioane de internauti, Ramesh a creat un studiu pornind rabdarea pe care o are o persoana atunci cand porneste un film online. Folosind clipuri mai scurte de 30 de minute, concluzia studiului a fost ca dupa doar 2 secunde de incarcare vizitatorii incep sa paraseasca pagina, urmand ca pentru fiecare secunda ulterioara de asteptare 6% dintre vizitatori sa acceseze alt clip sau pur si simplu sa inchida pagina. Ca termen de comparatie, in cazul unui clip mai lung de 30 de minute, rabdarea oamenilor este proportional mai mare. Intr-un astfel de caz, dupa 10 secunde de asteptare, jumatate dintre ei inchideau fereastra daca nu se dovedea interesant.
O alta descoperire a studiului a fost impactul remarcabil pe care il are asupra acestor procente viteza specificata in contractul la internet pe care il au respectivii utilizatori. Mai precis, cu cat viteza specificata este mai mare cu atat rabdarea este mai mica. Cei care foloseau conexiuni 3G prin intermediul unui smartphone sau a unui modem dedicat s-a dovedit ca asteapta mai mult sa se incarce respectivul clip.
Ca urmare, oamenii au din ce in ce mai putin rabdare si pe internet, nu doar in lumea reala. Nivelul crescut de informatie si viteza din ce in ce mai mare a conexiunii la internet ne fac sa fim mai grabiti iar acest lucru se poate observa si in viata reala, unde asteptam un prieten si nu incarcarea unui clip video..