Steam deschide Community Market

Steam deschide Community Market
15:00 13.12.2012

Anul acesta Steam a fost intr-o continua evolutie. Dupa pornirea serviciilor Greenlight si Big Picture, Valve aduce si Community Market, o metoda noua prin care utilizatori pot sa castige bani reali din comert cu obiecte virtuale.

Steam Community Market

Da, ati citit bine. Steam ofera posibilitatea oricarui utilizator sa puna spre vanzare sau sa cumpere de la alti utilizatori obiecte in-game din diverse jocuri. Momentan serviciul este in stadiu beta si functioneaza exclusiv cu Team Fortress 2, insa odata ce este lansat oficial, orice producator de jocuri va putea sa puna spre vanzare obiecte pentru Community Market. Nu toate obiectele disponibile in Team Fortress 2 sunt disponibile pentru vanzare, unele necesitand inca folosirea sistemului Steam Trading.Exista si o lista de reguli foarte bine pusa la punct intr-un FAQ, care spune ca orice vanzare este finala si nu poate fi anulata, iar vanzarile se fac exclusiv prin intermediul banilor din Steam Wallet (cardul nu este implicat direct).

Mai mult, pentru a asigura securitatea, Steam Guard trebuie sa fie activat pe ambele conturi care participa la tranzactie, cu 15 zile inainte de aceasta. De asemenea, atat Valve, cat si publisher-ul jocului primeste o parte din banii platiti pentru obiectul respectiv. Momentan taxa Steam este de 5% din valoarea obiectului, urmand ca aceasta sa scada sau sa creasca in viitor. Publisher-ul jocului primeste un procent din fiecare tranzactie, valoare stabilita pentru fiecare joc in parte. Team Fortress 2 are aceasta taxa stabilita la 10%. Astfel, daca un obiect costa 1 euro pe Community Market, cumparatorul va plati acest euro + 15%.

loading...