Shazam iti recunoaste muzica intr-o secunda

Shazam iti recunoaste muzica intr-o secunda

shazam

Ti s-a intamplat vreodata sa auzi o melodie si sa te chinui sa iti dai seama cine o canta sau macar cum se numeste? Acel moment in care iti torturezi creierul in cautarea raspunsului corect, eventual ii mai torturezi si pe cei cunoscuti si de cele mai multe ori te linistesti dand un search pe Google. Dar toate astea dureaza si de cele mai multe ori iti „nenorocesc” placerea de a asculta piesa abia redescoperita.

Daca nu ati auzit de Shazam inca, aflati ca aceasta aplicatie sare in ajutorul tuturor celor care s-au confruntat macar odata cu scenariul expus mai sus.

Shazam o aplicatie gratuita, disponibila pentru iOS si Android, care nu face altceva decat sa „asculte” si sa recunoasca mai toate melodiile existente.

Partea cu adevarat interesanta vine odata cu ultimul update, prin care dezvoltatorii pretind un timp minim de recunoastere a piesei, in unele cazuri chiar si o secunda, scrie pocket-lint.com. Este adevarat ca softul se descurca impresionant de bine mai ales daca „asculta” partile din interiorul piesei si mai putin partile instrumentale de inceput sau sfarsit.

Pe langa denumire, aplicatia iti spune exact si albumul din care face parte cantecul, anul in care a fost lansat si de unde poti sa cumperi melodia. De asemenea, poti sa impartasesti piesa descoperita cu prietenii din retelele sociale, ai la dispozitie link-ul catre videoclipul de pe YouTube, precum si informatii despre turneele si discografia cantaretului preferat.

Momentan, Shazam lucreaza la cresterea numarului de limbi suportate, deocamdata 33. Din pacate, melodiile romanesti nu sunt recunoscute. Totusi cateva melodii deja celebre si peste hotare, din repertoriul unor cantaresti precum Inna, Dan Balan sau Alexandra Stan, sunt recunoscute fara nici o ezitare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: