Apple si Samsung se pregatesc de pace – mai e putin

, 29 Apr, 13:03

Samsung-vs-Apple

Daca zilele trecute anuntam ca Apple si Samsung sunt intr-un punct in care instanta a ajuns sa-i oblige sa ajunga la o concluzie, momentul detaliilor a sosit, de asemenea.

Ca urmare a unei decizii judecatoresti impuse de judecatorul Lucy Koh, Apple si Samsung erau obligati sa se inscrie la mediere intr-o camera, in acelasi loc cu adevarsarii. Datele au fost stabilite – 21 si 22 mai, iar locul ales se pare ca a fost o sala de tribunal din San Francisco. In principiu, la respectivele evenimente ambele companii, pe langa faptul ca trebuie sa tina discursuri in care sa detalieze cum pot sa creada ca ar fi castigat daca ar fi continuat procesul, nimic din ce se discuta nu trebuie sa ajunga la presa. Ca persoane de orientare a dialogului pe parcursul procedurilor, judecatorul Joseph J Spero va prezida asupra discutiilor de stabilire a unei sume pentru obtinerea pacii, in timp ce discutiile de mediere a conflictului plus supravegherea declaratiilor de la echipe vor fi complet confidentiale – fara nici macar judecator.

Ambii CEO de companii, Tim Cook de la Apple si Choi Geesung de la Samsung, au fost de acord cu gasirea unei solutii prin mediere dupa un proces care a durat mai bine de un an si in care ambele companii s-au acuzat de copiat una pe alta. Initial, Apple a afirmat ca Samsung ii copia agresiv desginul iPhone-ului si iPad-ului pentru a-l utiliza in propriile produse din aceleasi clase, urmand ca la scurt timp Samsung sa intenteze un proces ce avea ca subiect incalcarea a 10 patente apartinand Samsung care sunt prezente in iPhone.

Daca vreodata am fi putut sa tragem concluzia ca pana si Apple si Samsung vor sa ajunga la concluzia, sau un final, acum este momentul unei astfel de concluzii: desi Apple si Samsung erau obligati sa stabileasca o intalnire de mediere in 90 de zile de la luarea acestei decizii de catre judecator se pare ca doar 43 zile au fost suficiente.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail