22 mart. 2012 | 08:01

Ce au raspuns oficialii Apple la problema supraincalzirii noului iPad

ACTUALITATE
Ce au raspuns oficialii Apple la problema supraincalzirii noului iPad

new-ipad-heat

Dupa ce zilele trecute mai multe website-uri au publicat imagini cu iPad-uri de ultima generatie care intrau intr-un mod de protectie din cauza temperaturii inalte de functionare, Apple a dat publicitatii un comunicat in care a incercat sa lamureasca situatia.

Potrivit lui Trudy Mullet, purtator de cuvant Apple, „Noul iPad vine cu Retina Display, procesor A5X, suport pentru relele 4G LTE si, nu in ultimul rand cu 10 ore de autonomie, cu toate acestea insa opereaza in specificatiile termice ale Apple”. Daca vreun  client care navigheaza pe internet cu aplicatii gen Safari are vreo problema cu un nou iPad, generandu-i temperaturi considerabil mai mari, solutia stipulata este extrem de simpla: „Contactati AppleCare sau un reprezentat local Apple pentru a va schimba iPad-ul”.

Lasand la o parte incidentele izolate vehiculate online, un grup de baieti de la website-ul olandez Twekers.net au folosit o camera cu infrarosu pentru a vedea diferentele de temperatura dintre iPad 2 si noul iPad in GLBenchmark. In cazul acelorasi scenarii de exploatare, diferenta a fost de 5,3 grade Celsius. Mai precis, au putut fi masurate temperaturi mai ridicate in coltul din dreapta jos in care se afla procesorul.

Practic, daca vechiul iPad 2 atingea un maxim de 28,3 grade, noul iPad atinge 33,6.

ipad_heat

Sper ca nu va numarati printre ghinionisti care si-au luat noul iPad doar ca sa descarce emailurile si acum regreta care e, parca, mai fierbine.