30 oct. 2012 | 11:30

Philips lanseaza un pachet de becuri inteligente: Hue

ACTUALITATE
Philips lanseaza un pachet de becuri inteligente: Hue

Philips Hue este numele celei mai noi creatii de la Philips, o colectie de becuri LED multicolore, inteligente, ce vor fi comercializate la inceput exclusiv prin Apple Store.

Philips Hue LED Wireless

In doar cateva zile, cu 200 de dolari, veti putea cumpara 3 becuri LED. Becurile vin cu un bridge care se integreaza in reteaua locala din casa prin intermediul unei conexiuni ethernet cu routerul, iar odata conectat, acesta faciliteaza accesul la configurari, folosind o aplicatie de iPhone. Pentru utilizatorii de Android exista ceva sanse pentru lansarea unei aplicatii similare in luna decembrie. Fiecare bec poate lumina in nu mai putin de 16 milioane de culori datorita faptului ca ascunde 3 leduri de culori diferite: rosu, galben si verde. Puterea luminoasa a unui bec din acest pachet este de aproximativ 50 de wati, in timp ce consumul se rezuma la 8,5 W.

Pe langa avantajele legate de consumul redus de energie, magia utilizarii unui astfel de pachet deloc ieftin sta in aplicatia de iPhone, care va permite sa va definiti profile de luminozitate pentru fiecare moment al zilei. Daca nu aveti chef sa va definiti propriile profile, Philips vine cu 4 pachete de setari cu nume sugestive. Nu lipseste nici optiunea de a defini orele de functionare a fiecarui bec in parte.

In cazul in care nu veti mai putea reveni la becuri normale, merita sa retineti ca va puteti oricand cumpara becuri suplimentare cu 60 dolari. Dispozitivul care se conecteaza la router si face legatura dintre iPhone si becuri suporta pana la 50 de becuri, deci in cazul in care nu aveti un castel, investitia poate fi considerata pe termen lung.

philipshueled

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele