General Electric reinventeaza bec-urile cu LED-uri

General Electric reinventeaza bec-urile cu LED-uri

ges-27-watt

Chiar daca tine mai putin de IT si mai mult de tehnologie, o performanta a celor de la General Electric trebuie trecuta in toate manualele de tehnologie. Avand in vedere ca trecem printr-o perioada in care pretul curentului electric creste teribil, ar fi si pacat sa trecem cu vederea o atentie sporita elementelor electronice, al caror scop evident este micsorearea facturii la curent.

Noul bec al celor de la GE, cu LED si tehnologie Energy Smart, desi are o putere luminoasa echivalenta cu cea a unui bec cu incandescenta de 100Watt, reuseste sa atinga aceasta performanta cu doar 27W. Becul a fost prezentat in detaliu la un targ din Las Vegas intitulat foarte sugestiv – Lightfair sau Targul de lumina.

In cadrul aceluiasi eveniment, compania a prezentat si doi frati mai mici ai modelului de 27W, cu o putere de 13, respectiv 9 Watt. In comparatie cu becurile clasice, acestea din urma sunt echivalentului unui bec de 60W, respectiv 40W. Durata medie de viata a fiecaruia dintre ele este de 25.000 de ore, cifra care cu o utilizare medie de 3 ore pe zi se reflecta intr-o durata de 22,8 ani.

Ar fi bine sa vedem astfel de becuri macar in  viitorul apropiat, evident, chiar in Romania.

Data de lansare este prima jumatate a anului viitor, cu mentiunea ca vor ajunge intai in SUA si Canada, la un pret momentan nespecificat.

Citește și:
Etichete: