General Electric reinventeaza bec-urile cu LED-uri

, 10 Mai, 09:30

ges-27-watt

Chiar daca tine mai putin de IT si mai mult de tehnologie, o performanta a celor de la General Electric trebuie trecuta in toate manualele de tehnologie. Avand in vedere ca trecem printr-o perioada in care pretul curentului electric creste teribil, ar fi si pacat sa trecem cu vederea o atentie sporita elementelor electronice, al caror scop evident este micsorearea facturii la curent.

Noul bec al celor de la GE, cu LED si tehnologie Energy Smart, desi are o putere luminoasa echivalenta cu cea a unui bec cu incandescenta de 100Watt, reuseste sa atinga aceasta performanta cu doar 27W. Becul a fost prezentat in detaliu la un targ din Las Vegas intitulat foarte sugestiv – Lightfair sau Targul de lumina.

In cadrul aceluiasi eveniment, compania a prezentat si doi frati mai mici ai modelului de 27W, cu o putere de 13, respectiv 9 Watt. In comparatie cu becurile clasice, acestea din urma sunt echivalentului unui bec de 60W, respectiv 40W. Durata medie de viata a fiecaruia dintre ele este de 25.000 de ore, cifra care cu o utilizare medie de 3 ore pe zi se reflecta intr-o durata de 22,8 ani.

Ar fi bine sa vedem astfel de becuri macar in  viitorul apropiat, evident, chiar in Romania.

Data de lansare este prima jumatate a anului viitor, cu mentiunea ca vor ajunge intai in SUA si Canada, la un pret momentan nespecificat.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Avem de ani de zile LED-uri de mare putere in Romania !
Exista in versiunea bagheta, bec normal, neon, individuale sau chiar unele ce pot fi alimentate la 220V fara o sursa speciala.
Cel mai cunoscut site care vinde astfel de LED-uri de mare putere este zexstar.ro
Problema e ca majoritatea nu sunt interesati de ecologie sau se multumesc cu neoanele si becurile „economice” ieftine care contin mercur, fiind extrem de toxice daca se sparg.

Ideea timpului de functionare de 25.000 ore e o tampenie pe care numai idiotii de la campania de marketing o crede. In realitate este interzis sa se spuna ca un bec tine mai mult de 5.000 ore, pentru ca pina si becurile, sint proiectate SPECIAL sa se arda dupa un timp cit mai scurt. Pentru ca asa trebuie. Pentru ca trebuie sa ne batem joc de resursele planetei, si de banii fraierilor care cumpara un bec care teoretic tine 25.000 ore, si care se arde dupa citeva ore. Si de altfel consumul de 27 W este imens, bag sama ca ceia n-or auzit de LED-uri…

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail