Parti ale corpului unui sculptor sunt imprimate 3D

E incredibil ce poate sa faca pasiunea pentru arta si cateva scanari tomograf. Incercand sa obtina altfel de sculpturi un artist olandez a create o serie de opere de arta din propriile parti ale corpului din imprimate 3D.

os auriu tomograf imprimat 3d

Self-portrait 21 este numele colectiei de parti ale corpului imprimate 3D pe baza unor modele in 3 dimensiuni generate de un tomograf mai avansat.

Dupa ce si-a trimis propriul craniu imprimat 3D la un expert in antropologie sub anonimat, cu singura referinta ca apartine unui individ de sex masculin din vestul Europei, nu mica i-a fost surpriza cand, dupa cateva saptamani, pe baza modelului respectiv si-a vazut fata recreata cu precizie. Incorporand reconstructii dupa muschi faciali, detalii ale pielii si a altor elemente distinctive, reconstructia a fost remarcabila si rezultatul final a fost foarte apropiat de fata originala a sculptorului. Incercand sa asocieze un element de imortalitate respectivului ,,auto-portret”, Berger si-a turnat ulterior fata din bronz.

Alte creatii din colectie includ un humerus din aur masiv de 3Kilograme creat de asemenea dupa un model obtinut la tomograf. Pentru a intelege mai multe despre procesul artistic al autorului puteti urmari clipul de mai jos.

Portret imprimat 3D

Alexandru Puiu
06:29 18.11.2012
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video