17 dec. 2012 | 09:30

O minte creativa a recreat Pong fara programare

ACTUALITATE
O minte creativa a recreat Pong fara programare

Un nou proiect ajuns la final, legat de proiectare si asamblare hardware, ne-a atras atentia in weekendul care tocmai s-a incheiat. Este vorba de efortul intelectual al unui entuzist care a recreat Pong, primul joc video din toate timpurile.

Circuit Pong functional

Un utilizator de pe Reddit cu pseudonimul BluesImage si-a facut un scop in viata din a reface jocul Pong. Demonstrat pentru prima oara in 1969, acesta este unul din jocurile care a facut istorie deoarece era realizat exclusiv prin intermediul unei placi de circuite si a unor cipuri logice. Rezultatul nu implica nici o linie de cod de programare, doar cunostinte de electronica. Nici macar un procesor nu a fost folosit pentru aceasta iteratie a popularului joc de tip tenis.

Trebuie retinut ca intregul proiect a pornit de la schema logica originala de acum 40 de ani care au fost regandita folosind cipuri un pic mai actuale. Motivul micilor modificari nu a fost confortul creatorului sau lipsa de vointa ci faptul ca vechile modele folosite pur si simplu nu se mai gaseau nicaieri. Dovada ca intregul efort a meritat si ca in final s-a reflectat in realitate o gasiti in clipul de YouTube de mai jos.

Circuit Pong

 

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele