Numarul tarilor care amana semnarea ACTA e in crestere

Numarul tarilor care amana semnarea ACTA e in crestere

actaDintr-un flux din ce in ce mai mare de tari care au amanat semnarea ACTA, Germania este cea mai recenta, pe motiv ca parlamentarii au nevoie de mai mult timp pentru a studia si discuta propunerea legislativa. In aceeasi galeata a amanarilor se afla Polonia, Cehia si Slovacia, tari in care au avut loc proteste anti-ACTA.

Ministrul Justitiei din Germania e de parere ca o astfel de legislatie nu este necesara si singurul context in care s-ar putea schimba aceasta situatie ar fi daca Parlamentul European ar decide sa sustina respectiva bucata de legislatie.

La nivel cetatenesc, in Germania peste 50 de proteste au fost planificate pentru acest weekend. Nici Slovenia nu a fost ocolita de proteste anti ACTA. In Liubliana, capitala acestei tari, peste 2000 de oameni au defilat pe strazi.

Daca se continua acest trend al tarilor care se retrag de la semnarea ACTA, iar Parlamentul European nu face vreun pas pentru sustinerea respectivei legi, utilizatorii obisnuiti au sanse sa aiba foarte mult de castigat.

Esti sigur ca te-ai informat despre ACTA?

Citeste si ACTA – 10 mituri si implicatii

si ACTA – Documentul oficial

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: