Nokia N9 ruleaza Android 4.0 – momentan e in alpha

Nokia N9 ruleaza Android 4.0 - momentan e in alpha

nokia-n9-2x

Desi proiectul exista de ceva timp, un grup de baieti grupati ca NITDroid abia acum au reusit sa porteze intr-un mod mai fiabil cea mai noua versiune de Android, 4.0, pe Nokia N9, predecesorul unor terminale precum Lumia 800 si 900.

Cu ecran de 3,9 inci si fara butoane fizice pe partea din fata, in teorie, combinatia este perfecta – probabil de aici a venit si initiativa. In orice caz, in acest stadiu destul de avansat al portarii, desi inca nu functioneaza modulul de WiFi si cativa senzori, printre care accelerometrul, majoritatea functiilor telefonului functioneaza fara probleme. Si se misca foarte bine datorita accelerarii 3D, care deja este suportata. Pana si partea de operator functioneaza fara probleme, motiv pentru care puteti vorbi linistiti la telefon de pe el.

Desi partea de instalare este destul de complicata, dupa ce ati descarcat software-ul de pe forumul NITDroid, macar puteti alege sistemul de operare pe care vreti sa-l rulati datorita unui kernel dual boot. Urmati toti pasii cum trebuie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: