Nokia anunta Lumia 820 cu WP8 – zvonurile se confirma

Nokia anunta Lumia 820 cu WP8 –  zvonurile se confirma

Avand in vedere ca in ultimele saptamani am scris cateva stiri cu zvonuri legate de posibilele terminale Nokia ce urmau a fi lansate la evenimentul Nokia/Microsoft din New York, ar fi fost pacat sa ne inselam. Bine ca acestea au devenit realitate.

Nokia Lumia 820

Lumia 820 este numele unui model mainstream de smartphone anuntat ieri de Nokia ce ruleaza Windows Phone 8. Terminalul foloseste un procesor dual core Snapdragon S4 tactat la 1,5GHz si 1GB de memorie RAM, ascunse in spatele unui panou OLED de 4,3 inci cu rezolutie WVGA. Memoria interna a aparatului este de 8GB in timp ce camera din spate are un senzor de 8 megapixeli. Ca la majoritatea terminalelor cu Windows Phone 8, capacitatea de stocare a aparatului poate fi modificata printr-un card microSD.

O caracteristica comuna a noilor Lumia 820 si Lumia 920 poarta numele de Super Sensitive Touch. Aceasta tehnologie dezvoltata de Synaptics este prezenta in panourile touch ale aparatelor si face referire la o abilitate deosebita a acestora de a raspunde la comenzi chiar si daca utilizatorul foloseste manusi sau unghii. Printr-o miscare destul de interesanta, daca va numarati printre utilizatorii de Windows Phone cu un simt estetic sporit, pentru Lumia 820 veti putea achizitiona carcase de diferite culori pe care sa le schimbati dupa bunul plac sau dupa vestimentatie. Daca vreti sa va asortati va puteti face telefonul galben, mov, rosu, gri, alb, negru si albastru. Tot la capitolul carcase disponibile, pot fi achizitionate carcase care activeaza posibilitatea de a comunica prin NFC sau carcase care permit incarcarea terminalului prin inductie folosind standardul Qi. Avand in vedere nivelul de flexibilitate oferit de carcasa, si bateria de 1650 mAh preinstalata poate fi schimbata cu aceeasi usurinta.

Desi noul terminal al companiei va fi compatibil cu retele LTE, din pacate nu cunoastem frecventele pe care va fi capabil sa le foloseasca. Pe partea de disponibilitatea, nu avem inca un pret, insa in cel de al patrulea trimestru al acestui an ar trebui sa-l putem achizitiona.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: