Noi victime in procesul greilor: Galaxy S III si iPhone 5

Noi victime in procesul greilor: Galaxy S III si iPhone 5

Traiam cu impresia ca procesul dintre Apple si Samsung din SUA se va linisti. Suma incredibila de bani pe care trebuia sa o achite Samsung speram ca va descuraja cele doua parti sa aduca noi argumente pentru o redeschidere a procesului.

Proces Samsung Apple S3 iPhone 5

Trist dar adevarat, intr-o versiune actualizata a proceselor pe care cei doi le au in curs de desfasurare, ambele companii au reusit sa introduca printre dispozitivele care fac obiectul procesului, noi aparate. Mai precis, Tribunalul Districtului San Jose din Statele Unite a fost de acord sa introduca iPhone 5 printre dispozitivele ce cuprind patente pe care Samsung pretinde ca le-a incalcat Apple. De partea cealalta, Apple a reusit sa introduca Galaxy Note-ul si Galaxy S III-ul in proces. Cu toate ca in acest stadiu incipient al procesului, astfel de actiuni sunt neobisnuite, Judecatorul cazului, Paul Grewal, a amenintat avocatii Apple sa se gandeasca de doua ori inainte sa conteste introducerea unor dispozitive noi ce ar urma sa faca obiectul procesului de catre Samsung. Avand in vedere ca Samsung ataca patente de tehnologii de comunicatii gen LTE, noul iPad si iPad mini au mari sanse sa fie introduse in proces.

Problema cu aceste procese nu este ca dureaza uneori si ani de zile. Daca-si joaca cartile cum trebuie si judecatorul este suficient de agresiv, orice companie poate obtine interdictia preventiva a comercializarii unui produs ce face obiectul procesului, cel putin pana la aflarea deznodamantului.