Noi detalii despre modul de incarcare wireless din Lumia 920

Noi detalii despre modul de incarcare wireless din Lumia 920

Desi este vorba de un trend care nu a inceput de curand, Nokia a adus incarcarea prin inductie in mainstream odata cu anuntarea celor mai noi smartphone-uri ale sale preinstalate cu Windows Phone 8. Este vorba despre Lumia 820 si Lumia 920

Ti qi wireless chargin

Cei de la Texas Instruments sau TI nu s-au ascuns dupa deget cand a venit vorba de detalierea anumitor pariculartitati care tin de modulul TI bq500410A. Prezent atat in smartphone-urile Nokia Lumia 920 si Lumia 820, acelasi cip este prezent in Fatboy charging pillow si JBL PowerUp Speaker.

Magia noului controller de incarcare prin inductie de la Texas Instruments sta atat in suprafata de 4 ori mai mare a circuitelor cat si in utilizarea unei noi generatii de transmitere. Practic, vorbim de o suprafata de 70×20 mm, de aproape patru ori mai mare decat versiunea anterioara a unui pad de incarcare ce se incadra intr-un patrat cu latura de 18 mm. Interesant este ca nici performanta nu implica vreun compromis din partea utilizatorilor. Indiferent de pozitia in care puneti smartphone-ul pe suportul de incarcare, randamentul minim este de aproximativ 70%.

Cu speranta ca standardul Qi folosit in acest controller va deveni omniprezent in industrie, nu putem decat sa speram ca in 2-3 ani vom ajunge acasa si va fi suficient sa punem telefonul la pe masa cat timp mancam, pentru a-l vedea incarcat.