Nikon D600 vine cu o problema grava, demonstrata in Timelapse

Au trecut doar cateva luni de la lansarea ,,celui mai mic DSLR Full Frame” si utilizatorii nu mai stiu unde sa se planga in legatura cu o problema grava a lui Nikon D600.

Timelapse Nikon D600 aduna praf

Cu toate ca ne-am obisnuit sa vedem metoda artistica timelapse in clipuri mult mai spectaculoase ca si continut sau imagini, un artist canadian a folosit aceeasi metoda pentru a demonstra o problema cu DSLR-ul sau Nikon D600.

In cazul de mai jos Kyle Clements a facut o treaba foarte buna in a demonstra o problema grava legata de aparatul full frame, Nikon D600. Dupa ce mai multe surse au confirmat ca aparatul foto acumuleaza praf pe lentila in interior, cu o viteza alarmanta, cu rezultate mixte din partea Nikon, o demonstratie mult mai clara trebuia realizata. Nu de alta, dar ca si producator este mai usor sa spui ca ai folosit aparatul foto in nisip pe plaja decat sa recunosti ca este vorba de un defect de fabricatie. Rezultatul clipului de mai jos este cu atat mai remarcabil cu cat se aduna mai mult praf, in conditiile in care nu este schimbat nici un obiectiv utilizat in tandem cu camera. Problema a mai fost sesizata la scarca larga de Lens Retains, o companie specializata pe inchirieri de camere foto care a observat ca toate Nikon-urile D600 intoarse de la utilizatori aveau aceeasi problema.

Cu speranta ca veti pune in balanta performanta si abilitatile tehnice ale unui astfel de aprat, inainte de-l trimite in garantie sau de a-l pune in dulap pe o perioada nedeterminata, cu tristete, putem afirma ca nu mai exista nici un dubiu legat de aceasta problema a lui D600. Desigur se poate curata la intervale mai scurte, insa este neplacut sa stii ca ai achizitionat un DSLR Full Frame care nu beneficiaza nici macar de proprietatiel de etansare ale unor aparate mult mai vechi.

Alexandru Puiu
11:20 22.11.2012
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video