06 mart. 2012 | 15:05

MSI la CeBIT 2012: placi de baza pentru „urmatoarea generatie de procesoare Intel”

ACTUALITATE
MSI la CeBIT 2012: placi de baza pentru

Vizita la standul MSI de la CeBIT 2012 a demonstrat ca si producatorii cu o prezenta mai redusa la noi in tara au produse de ultima generatie.

MSI si-a facut simtita prezenta la CeBIT 2012 cu noua serie de placi de baza pentru urmatoarea generatie de procesoare Intel, a 3-a editie de Core i.

MSI ZH77A-G43 prezinta capacitoare solide si alte componente electronice cu o reizstenta mai ridicata la utilizare intensa, primind certificarea Military Class III. Placa este compatibila doar cu tehnologia CrossfireX si la prima vedere nu prezinta o racire foarte impunatoare, mai ales deasupra VRM-ului. ZH77A-G43 este  creata pentru overclocking si gaming, insa in limite ceva mai rezonabile.

MSI Z77MA-G45 este varianta mATX a placii mentionate mai devreme, insa detine aceleasi caracteristici si specificatii, inclusiv suportul pentru CrossfireX. Avand in vedere ca ultimul chipset Intel include un controller nativ USB 3.0, viteza acestora va fi ceva mai ridicata ca pana acum, folosind controllerul NEC.

Probabil cel mai admirat produs din aceasta categorie este MSI BigBang XPower II, o placa de baza pentru cei care nu se multumesc cu produsele de serie. Cateva elemente importante de precizat sunt: suportul pentru 4 placi video SLI sau CrossfireX pe noul standard PCI Express Gen 3, caracteristicile si componentele de calitate ridicata si un PVM cu 22 faze (o alimentare foarte buna pentru CPU si memorii). Bineinteles, dupa cum se poate observa, socketul este LGA 2011, ceea ce inseamna ca veti avea nevoie de un procesor destul de puternic si costisitor pentru a pune pe picioare o astfel de platforma.