Mozilla si Facebook aduc chat-ul permanent in browser

, 04 Dec, 10:00

Nu stiu cati dintre voi folositi Facebook Messenger insa numarul probabil ca este foarte  mare din moment ce Mozilla si Facebook au incheiat o intelegere la acest nivel.

Facebook messenger in firefox

Daca sunteti utilizator de Mozilla Firefox si aveti instalata ultima versiune, este suficient sa intrati pe https://www.facebook.com/about/messenger-for-firefox pentru a activa o optiune latenta din cea mai noua versiune a browser-ului.

Activarea modulului Facebook Messenger in Firefox se reflecta intr-o bara, in partea dreapta a ferestrei de navigare. Aceasta din urma, desi este similara cu cea pe care o vedem in momentul in care intram pe pagina de Facebook, in acest mod este permanenta. Este adevarat ca o puteti dezactiva si puteti trece functia de chat in mod offline insa realitatea ramane: v-ati pricopsit cu Facebook Messenger in Firefox. In ceea ce priveste functionalitatea suplimentara a moduluilui, noua bara vine cu acelasi sistem de notificari cu care v-ati obisnuit in momentul in care accesati pagina nativa de Facebook folosind orice browser. Dupa cum se vede in captura de mai sus, deasupra contactelor online/offline este afisata si o lista de notificari aferente activitatilor intreprinse de prietenii de pe Facebook.

Din cate se pare aceasta functie este rezultatul unui efort comun dintre comunitatea Mozilla si o echipa de dezvoltatori de la Facebook. Fundamentul acestei functii a fost un API intitulat Firefox Social la care Mozilla a inceput sa lucreze in luna martie a acestui an.

Avand in vedere ca elemente de socializare au ajuns fie introduse si in  cautarile pe Google, prin Google+, sau pe Bing prin Facebook si Foursquare, din pacate imi este teama de momentul in care nu vom mai putea sa scapam de Facebook, si va fi prezent peste tot. Deja exista multe site-uri care te obliga sa te autentifici prin intermediul Facebook si presimt ca in viitor numarul acestora va creste exponential.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail