Facebook inregistreaza un succes major in domeniul cautarii

Facebook inregistreaza un succes major in domeniul cautarii

In cadrul unei conferinte desfasurate la targul de tehnologie TechCrunch Disrupt din San Francisco, Mark Zuckeberg a iesit pe scena pentru a discuta un aspect mai putin popular dintre subiectele legate de Facebook: cautarea.

Zuckerberg

Un miliard de cautari sunt realizate de utilizatorii de Facebook zilnic pe pagina serviciului de socializare. Cu toate ca acestea se rezuma de cele mai multe ori la persoane, Zuckerberg a tinut sa atraga atentia si asupra cautarilor ce vizeaza aplicatii, jocuri sau afaceri. In plus, cu o urma de aroganta pe fata, CEO-ul Facebook a atras atentia asupra faptului ca aceasta performanta este atinsa de gigant intr-o perioada in care ,,nici macar nu se straduieste”.

Tot acum Zuckerberg a confirmat pentru prima oara intr-un cadru oficial ca va exista la un momentdat un motor de cautare Facebook. ,,Cred ca este o mare oportunitate acolo iar la un momentdat pur si simplu trebuie sa o imbratisam.” Aceasta afirmatie a fost facuta cu cateva secunde inainte de a desfinta verbal alte motoare de cautare care returneaza o lista de rezultate intr-o perioada in care ,,cautarea evolueaza pentru a-ti oferi un set de raspunsuri.”

Desi a provocat ceva dezbateri cat a fost pe scena, intr-un interviu acordat cateva minute mai tarziu lui Mike Arrington de la TechCrunch, Zuckerberg a mers pe aceeasi linie de argumente. A confirmat ca exista o echipa de oameni la Facebook care se ocupa de cautare, momentan insa aceasta nu este o prioritate majora pentru companie. ,,La un moment dat o vom face” a tinut sa sublinieze CEO-ul celei mai mari retele de socializare, constientizand parca faptul ca daca isi joaca cartile cum trebuie poate fi o amenintare pentru Google.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: