Microsoft Surface chemata la tribunal

Microsoft Surface chemata la tribunal

Microsoft a facut destul de multa valva odata cu intrarea pe piata tabletelor prin controversata Surface. Dar parca dupa lansarea tabletei si a noului sistem de operare, Windows 8, nimeni nu pare foarte convins de nici una dintre aceste asa zise „revelatii”.

 Microsoft Surface

Pe langa faptul ca nu a reusit sa ne convinga, Surface genereaza tot mai multe controverse in piata. Recent, un utilizator pe numele sau Andrew Sokolowski, avocat in Los Angeles a decis sa dea in judecata Microsoft. De ce? Foarte simplu, pentru ca omul si-a achizitionat o tableta de 32GB si s-a trezit acasa ca avea spatiu disponibil mai putin de 16 GB.

Dupa cum stim cu totii, Windows 8 ocupa o gramada de spatiu, mai ales in varianta RT destinata dispozitivelor mobile, fapt demonstrat si cu ocazia review-ului tabletei Asus VivoTab RT.

Avocatul a inregistrat cazul la Curtea Superioara din Los Angeles cu scopul de a demonstra ca Microsoft a facut publicitate mincinoasa si ca intreprind practici neloiale de afaceri.

De cealalta parte, cei de la Microsoft se apara spunand ca utilizatorii ar trebui sa stie ca tot ce inseamna sistem de operare si programe preinstalate se regasesc tot in memoria interna si astfel este afectat spatiul ramas liber.

Ramane sa vedem care dintre cele doua parti va avea castig de cauza, dar in orice caz nu ar strica o precizare din partea producatorilor cu privire la cantitatea de spatiu ocupata de softurile Microsoft. Daca in cazul tabletelor cu Android, spatiul ocupat este usor neglijabil, nu acelasi lucru se intampla si cu Windows 8, care reuseste de cele mai multe ori sa injumatateasca capacitatea de stocare a unei tablete.