Microsoft lanseaza OneNote pentru Windows 8 – varianta Metro

, 18 Iul, 09:18

Desi a facut ceva valuri cu Office 13 – versiunea Customer Preview, Microsoft se pare ca nu se lasa pana nu impresioneaza si mai multi utilizatori cu o serie de unelte noi. Ultima aplicatie din acest val de noutati este aplicatia OneNote in versiunea Metro.

onenotewin

Descarcabila gratuit din magazinul de aplicatii Microsoft, noua aplicatie vine cu toate elementele pe care ne-am obisnuit sa le vedem in aplicatiile Metro de smartphone sau tableta. In plus, fiind evidente optimizarile pentru o interfata touch, meniul contextual este accesibil in permanenta pe ecran atingand o icoana. In momentul urmator va va fi pusa la indemana, intr-un cerc, o serie de functii direct legate de informatiile afisate pe ecran. Daca avem in fata ochilor un tabel, vom vedea elemente legate de taierea sau inserarea de linii si coloane, iar daca avem linii desenate cu un stylus, vom vedea optiuni pentru eliminarea ultimei linii sau repetarea ulimei miscari.

Personal, mi-as fi dorit un astfel de meniu radial si in aplicatiile obisnuite de desktop, nu doar in cele optimizate pentru touch. Din pacate, Microsoft se pare ca vrea sa traga cu dintii de cateva functii noi cu care sa atraga utilizatorii in ecosistemul Metro.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail