Lupul Electric sau EWolf – Prima masina autohtona alimentata hibrid

Lupul Electric sau EWolf - Prima masina autohtona alimentata hibrid

Dovada ca avem oameni inteligenti este clara, si noi putem realiza lucruri deosebite si avem o amprenta destul de clara in revolutia tehnologica. Un exemplu foarte bun este EWolf, o masina creata de cercetatorii de la Centrul National pentru Hidrogen si Pile de Combustibil din cadrul institutului National de Cercetare – Dezvoltare pentru tehnologii Criogenice si Izotopice ICSI Valcea. Un al lucru este clar, ne pierdem in detalii… cum ar fi si denumirea de mai sus.

EWolf - masina hibrida romaneasca

Masina in cauza este insa un proiect revolutionar, aceasta se poate alimenta atat electric cat si cu hidrogen. Incarcarea se face la o priza obisnuita de 220V si dureaza aproximativ 9 ore, sau prin incarcarea buteliei din dotare cu hidrogen. Acesta din urma alimenteaza sistemul cu pile de de combustibil cu o putere de 12 kW, care, la randul lui ajuta la incarcarea acumulatorului. Autonomia maxima a acestui autovehicul este de 200 km, iar viteza maxima atinsa este de 130 km/h.

EWolf - masina hibrida romaneasca hidrogen electricUnul dintre cele mai importante avantaje ale acestui vehicul este acela ca are emisii poluante ZERO, pe teava de esapament a masinii iesind doar vapori de apa. Acest avantaj reprezinta un vector pentru tendintele internationale actuale privind in contextul in care pentru multe tari de pe glob rezervele fosile sunt estimate a ajunge pentru cel mult 40 ani, iar pentru orasele suprapopulate reducerea poluarii rezultate de la emisiile autovehiculelor reprezinta prioritatea numarul unu”, a declarat pentru RTV.NET,` Prof. Univ. Dr. Ioan Stefanescu, director general al INC – DTCI – ICSI Rm. Valcea.

Daca va intereseaza pretul unei astfel de masini este aproape de 250.000 euro iar planurile sunt ca aceasta sa ajunga in productie de serie. Vom vedea insa cat de mult vor putea reduce costurile de productie pentru ca aceasta sa devina cu adevarat rentabila. parerea mea este ca un raport de 1:10 din pretul actual este cazul cel mai fericit in care vor exista precomenzi si va putea intra in productie de serie.

Citește și: