02 apr. 2012 | 15:40

Masinile electrice aduc „muzica” in trafic

ACTUALITATE
Masinile electrice aduc

 Masina electrica

Cu totii stim cat de zgomotos poate fi traficul, mai ales in Romania la ora de varf. Masini cu motoarele incalzite si turate la maxim, claxoane peste claxoane, scartait de roti, manele… tot la maxim si cateva injuraturi „dupa gust” – cam asa arata drumul spre serviciu sau spre casa al multora dintre noi.

Stiti ce? O buna parte din actuala „arta” a soselelor ar putea fi inlocuita cu „muzica” motoarelor electrice. Conform t3.com, producatorii masinilor electrice vor sa ofere in viitor posibilitati extinse de personalizare a masinilor.

Astfel, posesorii de autovehicule pe baterii vor putea sa isi downloadeze zgomotul motorului si sa il schimbe dupa bunul plac, exact cum facem astazi cu ringtone-urile de pe telefon. Practic indiferent ce masina vei conduce, aceasta va suna ori ca un bolid furios, ori ca o Dacie 1300, in functie de preferintele si starea de spirit a soferului.

Pe de alta parte, un astfel de scenariu poate ajuta producatorii sa isi promoveze mai bine modelele prin crearea de „zgomote” unice si chiar specifice unei serii sau unei anumite marci. Cat despre zgomotul din trafic, cred ca ar fi destul de usor de controlat nivelul de „muzica” al motoarelor intre anumite ore, in asa fel incat toti locuitorii oraselor ultra-aglomerate sa beneficieze de ceva mai multa liniste.

Ramane sa gasim totusi o solutie si pentru manelele si injuraturile din traficul mioritic, pentru ca altfel masinile cu motoare artistice vor avea rolul de orchestra pentru Salam & Co…