Intel la Computex: multe ultrabook-uri si Thunderbolt din fabrica

Intel la Computex: multe ultrabook-uri si Thunderbolt din fabrica

Cerinte Ultrabook generatia 3

Cu ocazia expozitiei Computex ce va avea loc in iunie anul acesta, Intel pregateste o serie de noutati atat in domeniul solutiilor desktop, dar mai ales al portabilelor.

Este anuntata noua serie de noi procesoare Ivy Bridge dual core, care vor fi 14 la numar. Dintre acestea, 6 vor fi destinate sistemelor PC, iar celelalte vor echipa device-uri mobile avand un consum redus. Versiunile Core i5 si Core i7 vor fi primele lansate, urmate de Core i3 si noi modele Pentium si Celeron. Asadar, avem toate sansele ca in cadrul expozitiei Computex sa vedem noi Ultrabook-uri si alte portabile echipate cu noile „bunatati” Intel „ultra-low voltage”.

Si pentru ca deja discutam de Ultrabook-uri, tot in cadrul evenimentului din Taiwan va avea loc si lansarea celei de-a treia generatii de astfel de device-uri. vom vedea si cateva modificari in specificatii.

Principala noutate o reprezinta prezenta conectivitatii de mare viteza: USB 3.0 sau Thunderbolt si sisteme de securitate preinstalate din fabrica.

Dupa cum noteaza si cei de la engadget.com, ca sa va faceti o idee despre cat de mult tine Intel la conceptul de Ultrabook, anul acesta urmeaza sa avem parte de 75 de lansari de noi modele bazate pe Ivy Bridge si o mare parte dintre ele mai mult ca sigur isi vor face aparitia in premiera la Computex.

Ramane sa vedem in ce masura noile procesoare si imbunatatiri tehnice vor afecta si preturile Ultrabook-urilor si cat de sensibili vor fi userii la astfel de modificari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI