HP ia in serios tabletele, creaza o divizie intitulata Mobility

HP ia in serios tabletele, creaza o divizie intitulata Mobility

In acest zile s-a confirmat faptul ca in cadrul HP Printing and Personal System Group se va crea o noua divizie intitulata Mobility.

HP mobility

Din cate se pare, un rol important in crearea HP Mobility l-a avut Todd Bradley – Vice Presedinte Executiv  al Printing and Personal Systems Group. Mobility se va ocupa exclusiv de tablete pentru consumatori si eventual ,,segmente aditionale si categorii in care credem ca putem oferi o valoare diferentiata clientilor nostri”.

Noua divizie este anuntata la exact un an diferenta de cand s-a renuntat la comercializarea tabletei HP TouchPad, 18 august 2011. Tot atunci ultimele rezultate ale Palm ca si companie de hardware au disparut complet.

Reponsabil de noua divizie va fi Alberto Torres, fost conducator al diviziei MeeGo de la Nokia. Torres a parasit compania finlandeza la scurt timp dupa ce Stephen Elop a anuntat reorientarea divizie de smartphone-uri a Nokia catre Microsoft si Windows Phone.

In ceea ce priveste mult speculata tableta HP dedicata utilizatorilor business, aceea va continua sa ramana in sarcina lui James Mouton – conducator al diviziei de PC-uri.

Citește și: