Google Street View inspira creatii artistice

Google Street View inspira creatii artistice
12:00 25.09.2012

Majoritatea persoanelor din Google Street View au fata incetosata dintr-un motiv foarte simplu: persoanele respective nu si-au dat acordul sa apara in respectivele fotografii. Facand o analogie, un individ creativ a luat imaginile acelor persoane din Google Street View, fara acordul Google si le-a imprimat.Google Street View

Imaginea de mai sus este dovada proiectului Street Ghosts al lui Paolo Cirio. Practic vorbim de persoane imprimate din Google Street View pentru a fi lipite pe peretele in dreptul caruia s-au gasit atunci cand au fost capturate de masinile Google. Cu imagini lipite deja in orase precum New York, Berlin sau Londra, incepe sa devina evident ca respectivul individ a facut o pasiune serioasa din aceasta actvitate. Cu toate ca are deja o lista cu cateva orase in care mai vrea sa ajunga pentru a lipi postere precum cel de mai sus, site-ul lui Cirio are si o sectiune de propuneri. La momentul redactarii acestui text, site-ul StreetGhosts.net nu functiona insa Google Cache avea o copie recenta salvata.

Chiar daca politica din spatele gestului artistic al lui Cirio este mai complexa decat pare la prima vedere, un lucru este sigur: e placut sa vezi cum cineva s-a decis sa foloseasca amalgamul de informatii din Google Street View si pentru alceva decat informare. V-ati dori sa va vedeti lipit pe un perete in orasul vostru?

loading...