12 sept. 2012 | 11:30

Google Search mai face un pas catre cenzura rezultatelor

ACTUALITATE
Google Search mai face un pas catre cenzura rezultatelor

In lupta celor de la Google contra pirateriei, un subiect de mare interes pentru companie, The Pirate Bay este cea mai recenta victima.

piratebay google

Tocmai pentru ca ne-am obisnuit sa depindem de partile de auto completare si sugestii la cautare implementate in Google Search, compania lui Larry Page a decis sa ajusteze arbitrar respectivele asocieri de termeni. E adevarat ca procedeul in sine nu este  aleatoriu, insa acest aspect conteaza mai putin. Important este proiectul pe termen lung al companiei. La ora actuala, cea mai importanta pentru Google este lupta impotriva pirateriei pe care incearca sa o faca evidenta fara a taia momentan din rezultatele la cautare.

In etapa actuala, Google si-a ales ca victima ,,The Pirate Bay” si a decis ca site-ul de torente nu va mai exista printre sugestiile pe care ti le face la cautare motorul companiei. Aceasta situatie este similara cu un caz aflat pe rol in Germania, singura diferenta este ca de aceasta data nu un tribunal a luat decizia de a scoate Pirate Bay din sugestii ci insusi echipa Google Search. Termenii The Pirate Bay se alatura unei liste generoase de cuvinte considerate rau famate in mediul online: Utorrent, Bittorrent, RapidShare.

Daca la prima vedere ai fi tentat sa crezi ca aceasta miscare nu influenteaza considerabil numarul de accesari The Pirate Bay te-ai insela amarnic. Graficul de mai sus atesta foarte bine scaderea brusca in numarul de click-uri inregistrata de site incepand cu a doua jumatate a lunii iulie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele