Samsung prezinta noul procesor Exynos 5 Dual

Samsung prezinta noul procesor Exynos 5 Dual

Samsung a facut publice detaliile cu privire la noul sau procesor mobil Exynos 5 Dual. Acesta va fi un urmasul lui Exynos 4 Quad care se gaseste in Galaxy S III.

Samsung Exynos 5 Dual

Noul procesor dual-core va rula la 1,7 GHz, va fi bazat pe arhitectura ARM Cortex-A15 si va fi construit cu ajutorul tehnologiei pe 32nm. De asemenea, cei de la Samsung au declarat ca noua jucarie va concura direct cu celebrul Snapdragon S4 pe 28nm, prin imbunatatirea performantelor grafice, a conectivitatii si nu in ultimul rand al autonomiei crescute.

Noua placa grafica quad-core Mali-T604, integrata in Exynos 5 Dual va suporta rezolutii de pana la 2560×1600, continut 3D si va depasi Adreno 225 prin adugarea OpenGL ES 3.0, OpenCL 1.1 si DirectX 11. Dupa cum noteaza si theverge.com, Samsung a incorporat controllere pentru USB 3.0 si SATA III precum si suport pentru memorie RAM la 800MHz LPDDR3 (LP-low power). Toate acestea se vor traduce intr-un plus considerabil de viteza pentru noul chipset.

Ramane sa vedem in ce masura utilizatorii vor alege puterea bruta a variantelor quad-core sau noutatea si performanta noului dual-core Exynos 5. Daca analizam situatia de la HTC, unde dual-core-ul Snapdragon S4 de pe One S a depasit clar vanzarile quad-core-ului Nvidia de pe One X, am putea spune ca noul procesor Samsung are toate sansele sa devina hit.

Ramane sa asteptam aparitia primelor smartphone-uri si tablete echipate cu noul chipset, pentru a ne convinge de puterea lui Exynos 5.

Citește și: